TRB Tipsar! Byt ytterdörr för tystare boendemiljö och minskat buller

För att minska eko och fånga upp en del av det ljud som skapas i hemmet kan man sätta upp kraftigare gardiner och ladda upp med mängder av kuddar i soffan. Det ljud som läcker in genom ytterdörren får man dock råda bot på genom andra åtgärder. Att byta till en rejäl och ljuddämpande dörr kan snabbt fixa en mjukare och skönare ljudbild i hela hemmet. När man kommer in och stänger om sig är tanken att resten av världen ska stanna utanför och dagens moderna dörrar ser till att det blir så.

Den nya tidens ytterdörrar

Moderna ytterdörrar gör mycket mer än att bara erbjuda ett lås mellan dig och omvärlden. Ett exempel på det är Säkerhetsdörrar från Svenska Skydd . Där får man förutom ljudisolering även en mängd andra fördelar. Luktisoleringen gör att dina grannar slipper känna att du lagar currygryta och du i din tur slipper få in lukten från den gamla soppåsen med räkor som någon ställt i trapphuset. Dörrkonstruktionen är värmeisolerande och sparar faktiskt pengar åt dig via minskade uppvärmningskostnader. Självklart hjälper dörren även till att skydda dig mot brand och inbrott. Det kan alltså vara en god idé att fundera över inköp av ny ytterdörr av fler anledningar än att slippa buller.

Prioritera ljudbilden i hemmet

Självklart vill man bo i ett hem som ser ombonat och trevligt ut men vad hjälper det om det konstant fylls av störande ljud? För att få ditt hem att bli så mysigt som möjligt är det viktigt att börja prioritera ljudbilden. Börja vid entrén och arbeta dig inåt. En ljuddämpande ytterdörr är ett bra första steg. Sedan kan du gå vidare och fylla på hemmet med mycket textil och fluffiga möbler för att minska ekot. Det kommer ge dig ett skönt hem där det är lättare att slappna av men också att koncentrera sig.

bloggie