Att minska sina utsläpp

Vi lever i en tid när klimatförändringarna skenar och att jorden blir varmare och varmare för varje år som går. Detta har en mängd allvarliga konsekvenser och leder bland annat till att mängden naturkatastrofer ökar och att fler och fler arter på jorden dör ut. När man lever i ett modernt samhälle som Sverige är det näst intill omöjligt att inte bidra till denna miljöförstöring genom det liv man lever i vardagen. Det kan vara svårt att veta vad man ska göra för att motverka detta, men det finns ett antal tips som man kan ta till sig för att kunna minska sin klimatpåverkan och sina utsläpp.

En mindre bil

Bilen är en av de största bovarna när det kommer till utsläpp av växthusgaser. Det är egentligen ett väldigt ineffektivt sätt att transportera sig själv när det kommer till förbrukad energi, speciellt om man sitter själv i bilen. Att ha en stor bil när man är själv är alltså dåligt för miljön och bidrar till högre utsläpp medan en mindre bil som en mini cooper ger mindre utsläpp. Ett tips kan alltså vara att skaffa en mindre bil som till exempel en mini cooper som är mer anpassad för till exempel en eller 2 passagerare. Genom att ha till exempel en mini cooper eller någon annan typ av liten bil behöver man inte transportera en massa vikt i onödan och kan därmed minska sina utsläpp.

Konsumtion

Ett annat sätt att försöka få ner det utsläpp man har som privatperson är att se över sin konsumtion av olika saker. Överkonsumtion är ett allvarligt problem och detta sker på i princip alla områden. Det kan handla om att man köper alldeles för mycket kläder som man slänger efter endast ett eller ett par år. Det kan också handla om att man kastar väldigt mycket mat och därför köper långt mycket mer mat än man egentligen skulle behöva om man tog vara på allting. Detta kan ses som små saker men faktum är att till exempel produktion av kläder är en av de stora miljöbovarna i samhället och bidrar till enormt stora utsläpp varje år. Att därför vara medveten om och se över sin konsumtion kan göra en stor skillnad på det totala utsläpp man har.

Sammanfattningsvis finns det ett antal olika saker man kan göra för att se till att de utsläpp man har är så små som möjligt. Tar man till sig och tänker till kring dessa tips kan man kanske till och med inspirera människor man har runt omkring sig.

bloggie