Bemanningsföretag med bra miljöpolicy

shutterstock_334673909Allt fler personer bryr sig om miljön och omvärlden. Det ställer krav på våra arbetsgivare. Som arbetssökande tittar vi inte längre bara på vilken lön vi kommer att få utan även på företagets miljöpolicy och hur eller på vilket sätt de hjälper till i utsatta områden. Ett alltmer vanligt sätt att visa sin välvilja på är att de skänker en del av sin vinst till välgörenhet. I stort sätt alla företag har idag någon form av miljöplan som har utarbetats med tanke på vilken bransch som de verkar i. Välkända rekryteringsföretag som Adecco, Arena personal och Personalpoolen följer alla en miljöpolicy.

Att arbeta med konkreta miljömål

Inpeople är ett bemanningsföretag med säte i Växjö som arbetar med personallösningar. Både arbetsgivare och arbetssökande kan registrera sig på deras sida och få hjälp. Företaget har fått möjligheten att teckna ett tvåårigt kontrakt med svenska staten och levererar bemanningstjänster till Statens inköpscentral. Bemanningsföretaget har som policy att alltid välja miljövänliga alternativ när det är möjligt. Andra bemanningsföretag som Personalpoolen i Örebro jobbar också med miljö som en central utgångspunkt i allt arbete. De vill arbeta i samklang med samhällets övriga miljömål bland annat genom att samarbeta med myndigheter och föreningar. På deras hemsida kan du läsa mer om företagets miljömål.

Miljöarbete för en bättre framtid

De flesta av oss vill bevara vår natur, om inte för vår egen skull så för kommande generationer och för djurens skull. Människan är den värsta miljöboven av alla och det är därför även vår skyldighet att se till att vi väljer mer miljövänliga alternativ för att jorden ska kunna bevaras. Vi vill att våra barn ska få andas ren luft, att de ska kunna springa barfota i gröngräset och att inga djurarter ska dö ut på grund av att vi inte bryr oss. Därför är miljöarbetet så oerhört viktigt, även små förändringar kan ha stor betydelse i det långa loppet.

bloggie